Медиумски објави за активностите на Фондацијата „Чекор по чекор“ 

22.05.2018 

Прилог за официјалното затворање на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ - МИА

16.05.2018 

Прилог за настан „Олимпијада за читање и математика“ во рамки на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ - Вечер

16.05.2018 

Видео најава на настан „Олимпијада за читање и математика“ во рамки на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ - ТВ Сител 

14.05.2018 

Видео репортажа од посета со „Библиотеката на тркала“ и интервју со Сузана Киранџиска, извршен директор на Фондацијата „Чекор по чекор“ - ТВ Телма

20.04.2018

Промоција на прирачник за јазична и математичка писменост за ученици со попреченост во рамки на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ - МТВ1 утринска програма

03.04.2018 

Прилог за активноста со „Библиотеката на тркала“ во НУУБ „Св.Климент Охридски“ - Битола по повод Светскиот ден на детската литература - Шеталиште

08.02.2018

Видео прилог од мрежен настан на заедници за учење одржан во ОУ „Григор Прличев“ - Охрид - ТВМ ТВ

31.01.2018

Видео прилог од официјалната промоција на збирка сликовници печатена и дистрибуирана во соработка со MoneyGram - Shenja.mk

30.01.2018 

Интервју со Сузана Киранџиска, извршен директор на Фондацијата „Чекор по чекор“ - МТВ1 утринска програма

22.01.2018

Прилог од мрежен настан на заедници за учење одржан во ОУ „Св. Кирил и Методиј“ - Битола - BitolaNews

03.11.2017 

Видео прилог од посетата на Библиотеката на тркала во градска библиотека во Штип - ТВ Стар 
01.11.2017 

Видео прилог од второто издание на настанот "Speech4Teach - инспирација за едукација“ - МТМ ТВ
01.11.2017 

Видео прилог од учество на наставници од ОУ „Григор Прличев“ - Охрид на настанот "Speech4Teach - инспирација за едукација“ - ТВ Морис - Охрид
01.11.2017 

Прилог од второто издание на настанот "Speech4Teach - инспирација за едукација“ - Радио МОФ

01.11.2017 

Прилог од второто издание на настанот "Speech4Teach - инспирација за едукација“ - А1он

01.11.2017 

Најава за второто издание на настанот "Speech4Teach - инспирација за едукација“ - ТВ Коха (албански јазик) 

30.10.2017 

Интервју со Ана Димовска, координатор за комуникации, за најава на второто издание на настанот "Speech4Teach - инспирација за едукација“ - МТВ1 утринска програма 

25.09.2017 

Прилог за резултатите од националната студија за писменост и активностите на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ - МИА
25.09.2017 

Интервју со Викторија Димитровска, координатор за процена на јазична и математичка писменост, за резултатите од националната студија за писменост - МТВ 1 утринска програма  
22.09.2017 

Прилог од презентација на резултатите од националната студија за писменост - Zhurnal (албански)
22.09.2017 

Прилог од презентација на резултатите од националната студија за писменост - МИА (англиски)
22.09.2017 

Видео прилог од презентација на резултатите од националната студија за писменост - Канал 5 ТВ

22.09.2017 

Прилог за презентација на резултатите од националната студија за писменост - Fakulteti.mk  

23.09.2017 

Прилог за презентација на резултатите од националната студија за писменост - Haber Makedonya турски јазик 

20.07.2017 

Интервју со Ана Димовска, координатор за комуникации, за активности со Библиотека на тркала како дел од патувачко кино на МакеДокс во Порече во јули 2017 - МТВ1 утринска програма

16.06.2017

Интервју со Елена Мишиќ од Фондација „Чекор по чекор“ и Жаклина Дурмиш од „Дендо вас“ за Проектот за зајакнување на капацитетите и свеста за демократија кај Ромите преку образование - МТВ1 утринска програма 

29.05.2017 

Најава за онлајн иницијатива за важноста од еднаков пристап до образование кај Ромите - ПлусИнфо

20.04.2017 

Видео прилог од активност „Читањето и математиката се забавни“ во ОУ „Ѓорче Петров“ - Долнени, подрачно училиште во с. Секирци 

05.04.2017

Тркалезна маса за ромски организации во Ѓорче Петров во рамки на Проектот за зајакнување на капацитетите и свеста за демократија на Ромите преку образование - МТВ1

16.03.2017 

Тркалезна маса за ромски организации во Тетово во рамки на Проектот за зајакнување на капацитетите и свеста за демократија на Ромите преку образование - ТВ Кис 

22.02.2017 

Настан „Читањето и математиката се забавни“ во ОУ „Толи Зордумис“ - Куманово - ТВ Плус Куманово 

21.02.2017 

Најава за настани „Читањето и математиката се забавни“ со познати личности - еМагазин

23.01.2017

Интервју со Викторија Димитровска, Проект на УСАИД „Со читање до лидерство“ во емисија „360 степени“ на АлсатМ за образованието и писменоста во Република Македонија 

05.01.2017 

Интервју со вработени и корисници од ромски центар Дендо Вас за активностите на Проектот за зајакнување на капацитетите и свеста за демократија кај Ромите преку образование - МТВ ромска редакција 

23.12.2016 

Интервју за Библиотеката на тркала и Кампањата за здрави читачки навики - Сител ТВ

21.12.2016 

Настан „Читањето и математиката се забавни“ со Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ и пејачката Дани Димитровска во Заводот за рехабилитација „Кочо Рацин“ - Битола - ТВ Тера - Битола  

16.12.2016 

Објава на Букбокс на off.net.mk за електронските сликовници на Фондацијата „Чекор по чекор“ 

16.12.2016 

Интервју со Викторија Димитровска, координатор за процена на јазична и математичка писменост, за активностите на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ и резултатите на последното истражување ПИСА 2015 

14.12.2016

Интервју за Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ и Кампањата за здрави читачки навики во утринска програма на АлсатМ Телевизија

12.12.2016

Најава за фото предизвик во рамки на Кампања за здрави читачки навики - Новинска агенција МИА

08.12.2016

Интервју за Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ и Кампањата за здрави читачки навики во утринска програма на МТВ1

07.12.2016

Интервју за Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ и Кампањата за здрави читачки навики во емисија „Колосек“ на МТМ Телевизија

06.12.2016

Напис за совети за изработка на сликовници според Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ - веб портал „Мајка и дете“

02.12.2016

Интервју за Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ и Кампањата за здрави читачки навики во утринска програма на Телма Телевизија

02.12.2016

Видео прилог и интервју за Кампањата за здрави читачки навики во ОУ „Илинден“ - Крива Паланка на К3 Телевизија 

30.11.2016 

Најава за Кампања за здрави читачки навики во рамки на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ - веб портал „Телеграф“ (албански јазик) 

30.11.2016 

Најава за кампања за здрави читачки навики во рамки на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ - веб портал Cooltura

31.10.2016

Интервју за Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ и настан Speech4Teach - инспирација за едукација во емисија „Колосек“ - МТМ телевизија

26.10.2016

Интервју за настан Speech4Teach - инспирација за едукација во утринска емисија на Телма

25.10.2016 

Интервју и видео прилог за библиотеката на тркала на МТВ1 утринска програма

05.10.2016 

Прилог од настан Speech4Teach - инспирација за едукација на новинска агенција МИА (албански јазик)

05.10.2016 

Прилог од настан Speech4Teach - инспирација за едукација на новинска агенција МИА (македонски јазик) 

05.10.2016 

Видео прилог од настан Speech4Teach - инспирација за едукација на ТВ Алфа 

04.10.2016 

Интервју за настан Speech4Teach - инспирација за едукација во утринска емисија на МТВ1

03.10.2016

Интервју за настан Speech4Teach - инспирација за едукација во утринска програма на Сител 

16.09.2016

Видео прилог за посета со Библиотека на тркала во ОУ „Христо Узунов“ - Другово, Кичево - ТВ Мега 

29.08.2016 

Интервју за Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ во утринска програма на МТВ1 | ЛИНК

24.08.2016 

Интервју и видео прилог од обука „Нашата училница - нашиот свет“ во ОУ „Ванчо Прке“ - Штип, ТВ Стар - Штип ЛИНК

19.07.2016 

Интервју на тема „Како родителите и децата да учат во текот на летото?“ - ТВ Телма ЛИНК 

07.06.2016 

Интервју за активностите на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ и Проектот за зајакнување на капацитетите и свеста за демократија кај Ромите преку образование ЛИНК 

24.05.2016 

Интервју за активностите на Фондацијата „Чекор по чекор“ - МТМ ТВ ЛИНК

17.05.2016 

Отворање на Проектот за зајакнување на капацитетите и свеста за демократија кај Ромите преку образование - МТВ ромска редакција ЛИНК

21.03.2016

Интервју по повод 15 години јубилеј на Фондацијата „Чекор по чекор“ во утринска емисија на МТВ1 ЛИНК

21.01.2016 

Интервју за Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ во утринска емисија на ТВ Алсат ЛИНК

21.12.2015 

Интервју за Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ во утринска емисија на ТВ Телма | ЛИНК  

 16.12.2015

 Промоција на сликовници во градска библиотека Крива Паланка - МИА новинска агенција | ЛИНК  

10.10.2015

„Библиотека на тркала“ во ОУ „Св.Наум Охридски“ - Пештани | ЛИНК  

17.09.2015

Интервју за промоција на збирка сликовници „Нашата прва библиотека“ во утринска емисија на ТВ Сител | ЛИНК  

16.09.2015

Интервју за промоција на збирка сликовници „Нашата прва библиотека“ во утринска емисија на МТВ1 | ЛИНК

15.06.2015

Интервју со Сузана Киранџиска, извршен директор на Фондацијата „Чекор по чекор“ во утринска емисија на ТВ Телма | ЛИНК

29.04.2015

Заедници за учење при Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ во ОУ „Кирил и Методиј“ - Свети Николе - ТВ Свет | ЛИНК 

02.04.2015

„Читањето и математиката се забавни“ со заменик амбасадорот на САД, Бартон Путни, во ОУ „Васил Главинов“ - Чаир - Дневник | ЛИНК

02.04.2015

„Читањето и математиката се забавни“ со заменик амбасадорот на САД, Бартон Путни, во ОУ „Васил Главинов“ - Чаир - Журнал | ЛИНК  

12.03.2015

Реновирање на Детскиот креативен центар - Скопје - Design.mk | ЛИНК 

10.03.2015

Интервју за Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ - утринска емисија на Алфа ТВ | ЛИНК 

08.03.2015

Детскиот креативен центар - Скопје - Дневник | ЛИНК  

 05.03.2015

„Читањето и математиката се забавни“ во ОУ „Братство“ - Карпош - МТМ ТВ | ЛИНК  

05.03.2015

„Читањето и математиката се забавни“ во ОУ „Братство“ - Карпош - Portalb | ЛИНК

05.03.2015

„Читањето и математиката се забавни“ во ОУ „Братство“ - Карпош - Дневник | ЛИНК

09.12.2014

Потпишување меморандум за соработка меѓу Фондацијата „Чекор по чекор“ и Министерството за образование и наука за спроведување на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство - веб страница на МОН | ЛИНК

09.12.2014

Потпишување меморандум за соработка меѓу Фондацијата „Чекор по чекор“ и Министерството за образование и наука за спроведување на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство - МИА новинска агенција | ЛИНК

 03.12.2014

Презентација на дигитални сликовници во ОУ „Григор Прличев“ - Охрид - Ohridnews | ЛИНК 

28.11.2014

Работилница за изработка сликовници за родители и наставници во ОУ „Никола Петров Русински“ - Берово - Пулс24 | ЛИНК  

10.09.2014

Отворање на реновираниот Детски креативен центар - Start.mk | ЛИНК  

05.02.2014

„Читањето и математиката се забавни“ во ОУ „Васил Главинов“ - Велес - ТВ Здравкин - Велес | ЛИНК  

09.01.2014

Најава за потпишан меморандум меѓу Фондацијата „Чекор по чекор“ и Младинскиот културен центар - Скопје за реновирање на Детскиот креативен центар - Македонска радио телевизија | ЛИНК  

25.12.2013 

„Читањето и математиката се забавни“ во ОУ „Кирил и Методиј“ - Кочани - ТВ Кочани | ЛИНК  

12.11.2013

„Читањето и математиката се забавни“ во ОУ „Симче Настоски“ - Вратница - ТВ Кисс - Тетово | ЛИНК 

07.11.2013

„Читањето и математиката се забавни“ во ОУ „Елпида Караманди“ - Битола - ТВ Тера - Битола | ЛИНК 

07.11.2013

„Читањето и математиката се забавни“ со ракометарот Наумче Мојсоски во ОУ „Илинден“ - Крива Паланка - Дневник | ЛИНК 

05.11.2013

„Читањето и математиката се забавни“ со ракометарот Наумче Мојсоски во ОУ „Илинден“ - Крива Паланка - Златен Канал | ЛИНК  

01.11.2013

Промоција на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ - TOL Chalkboard | ЛИНК

PARTNERS

USAID OSI Member of ISSA-logo-final FOSIM
Надеж EU DIC Биро за развој на образованието