MANUALS

 • Финансии на училиште

  Финансии на училиште
  [МК] - [ALB]
 • Комуникации

  Комуникации
  [МК] - [ALB]
 • Зајакнување на капацитетите на училишните одбори

  Зајакнување на капацитетите на училишните одбори
  [МК] - [ALB]

Digital audio picture books

 • mango da dedo lores

  Манго за Дедо

  Dedem İçin Mango

  [MK] [TR]

 • Mbreti Ben

  Кралот Бен

  Mbreti Ben

  Sultan Orhan

  [MK] [ALB] [TR]

 • devojceto lowres

  Девојчето со количката

  Tekerlekli Sandalyeli Kız

  [MK] [TR]

 • Volshebnata fotelja

  Волшебната фотелја

  Kolltuku magjik

  Büyülü Koltuk
  [MK] [SHQ] [TR]

 • brate za petar

  Братче за Петар

  Vëlla për Petritin

  Polat’a Kardeş Geliyor

  [MK] [SHQ] [TR]

 • viki i ocilata

  Вики и очилата

  Dea dhe Syzet

  Benek ve Gözlükleri

  [MK] [SHQ] [TR]

 • ajde da odime na rabota

  Ајде да одиме на работа

  Le të shkojmë në punë

  Haydi İşe Gidelim

  [MK] [SHQ] [TR]

 • portokali

  Портокали за секого

  Portokaj për të gjithë

  Herkes için Portakallar

  [MK] [SHQ] [TR]

 • cresovoto drvo na stefan korica

  Црешовото дрво на Стефан

  Osman’ın Kiraz Ağacı

  [MK] [SHQ] [TR]

 • da imas kuce

  Да имаш куче

  Bir Köpeğe Sahip Olmak

  [MK] [TR]

 • koga ke porasnes

  Кога ќе пораснеш

  Më i vogli

  Büyüyünce

  [MK] [SHQ] [TR]

 • marko patuva

  Марко патува околу светот

  Mirlindi udhëton rreth botës

  Kerem Dünya Gezisinde

  [MK] [SHQ] [TR]

 • bursunsul i pask

  Бурсунсул и Паскулина

  Bubi dhe Skizi

  Badi Ve Boncuk

  [MK] [ALB] [TR]

 • nosot na kuklata

  Носот на куклата

  Hunda e kukullës

  Oyuncak Bebeğin Burnu

  [MK] [SHQ] [TR]

 • gradskite ulici

  На градските улици

  Në rrugët e qytetit

  [MK] [SHQ]

 • rita papagalot MK

  Рита и Папагалот

  [MK]

 • casovnikot na baba

  Часовникот на баба

  [MK] [SHQ]

 • Dita e Bardhit

  Денот на Пеце

  Dita e Bardhit

  [MK] [SHQ]

PICTURE BOOKS

 • daniel saka da iscezne

  Даниел сака да исчезне
  Lindi do të ikë
  Ertan Kabolmak İstiyor
  Danijel zeli nestati
  [MK] [SHQ] [TR] [BA]

   
 • korica mango za dedo mk
  Манго за дедо
  Mango për gjyshin

  Dedem İçin Mango

 • korica Devojceto so kolickata mk
  Девојчето со количката
  Çupëza me karrocë

  Tekerlekli Sandalyeli Kız

 • korica volshebnata fotelja mk
  Волшебната фотелја
  Kolltuku magjik

  Büyülü Koltuk

 • brate za petar
  Братче за Петар
  Vëlla për Petritin
  Polat'a Kardeş Geliyor

  [MK] [ALB] [TR]

 • viki i ocilata
  Вики и очилата
  Dea dhe syzet
  Benek ve Gözlükleri
 • ajde da odime na rabota

  Ајде на работа
  Le të shkojmë në punë
  Haydi İşe Gidelim
  [MK] [SHQ] [TR] [BA]

 • cresovoto drvo na stefan korica
  Црешовото дрво на Стефан
  Druri i qershisë i Jonit
  [MK] [SHQ[TR
 • korica da imash kuce mk
  Да имаш куче
  Të kesh një qen

  Bir köpeğe sahip olmak

  [MK] [SHQ[TR[ROM] [BA]
 • koga ke porasnes

  Кога ќе пораснеш
  Kur je i madh
  Büyüyünce
  [MK] [ALB] [TR] [BA]

 • marko patuva
  Марко патува околу светот
  Mirlindi udhëton rreth botës
  [MK] [ALB] [TR] [BA]
 • temnicata mk
  Темницата
  Errësi
  [MK] [SHQ[TR]
 • bursunsul i pask
  Бурсунсул и Паскулина
  Bubi dhe Skizi
  [MK] [ALB[TR] [BA]
 • gradskite ulici
  На градските улици
  Në rrugët e qytetit

   

 • Tazniot klovn
  Тажниот кловн
  Klouni i pikëlluar

Digital learning activities

 • Bratche za Petar naslovna mk

  Братче за Петар

  Vëlla për Petritin 

  [MK] [ALB]

 •  

  Упатство за играње 

  [MK]

   

 •  marko patuva

  Марко патува околу светот

  [MK] [SHQ]

 • bursunsul i pask

  Бурсунсул и Паскулина

  [MK] [SHQ]

 • kralot ben

  Кралот Бен

  [MK]

 • Tazniot klovn

  Тажниот Кловн

  [MK]

   

 • nosot na kuklata

  Носот на куклата

  Hunda e kukules

  [MK] [SHQ]

Latest research summaries

Sign language narration picture books

 • Рони

 • Ајде да одиме на работа

 • Денот на Пеце

 • Кралот Бен

 • Макани

 • Темницата

 • Портокали за секого

 • Црешовото дрво на Стефан

 • Мразулец

 • Марко патува околу светот

 • Девојчето со количката

 • Да имаш куче

 • Волшебната фотеља

 • Мразулец

 • Братче за Петар

 • Вики и очилата

 • Носот на куклата

 • Најмалото

 • Даниел сака да исчезне

PARTNERS

USAID OSI Member of ISSA-logo-final FOSIM
Надеж EU DIC Биро за развој на образованието